Rode pesto
Pesto is zo'n typische smaakmaker die je voor veel dingen kunt gebruiken. Je kunt het uiteraard als dipsaus serveren, op een cracker of toastje doen, als smaakmaker in pasta's, tussen een croque en nog zoveel meer.
Pesto is zo'n typische smaakmaker die je voor veel dingen kunt gebruiken. Je kunt het uiteraard als dipsaus serveren, op een cracker of toastje doen, als smaakmaker in pasta's, tussen een croque en nog zoveel meer.
Deze klassieker hoort gewoon op onze blog te staan! Je kunt ze ondertussen in heel wat supermarkten kant-en-klaar kopen, maar het houdt eigenlijk helemaal niks in om guacamole zelf te maken.
Deze aubergineschijfjes heb ik zelf thuis al heel vaak klaargemaakt. Dit als hapje, extraatje bij een salade, gewoon om zo te eten met nog wat extra feta erbij, ... Het is dus een favoriet hier bij mij thuis en ik ben zo blij, want zelf mijn vriend die geen aubergines lust vindt het super. Ik was aan het denken of...
Vandaag eerder een receptje om je salade een extra crunch te geven. Je kan hiervoor natuurlijk kiezen voor de gewone noten die je eronder mengt, maar ik heb me vandaag nog eens laten inspireren door Ottolenghi en heb daarom ervoor gekozen om een kruidige notenmengeling te maken.
Een gezond hapje of tapa vinden is niet altijd gemakkelijk. Omdat ik merk dat veel mensen edamame, of ook wel sojaboontjes, niet kennen heb ik dit gerechtje eens klaargemaakt. Ik heb altijd wel edamame boontjes in de diepvries zitten. Komt er dan eens onverwachts bezoek langs dan kan ik snel een lekker en gezond aperitiefhapje op tafel zetten.
Als ik eens wat meer tijd heb, dan vind ik het zalig om eens zelf brood te maken. Het kneden is super om al mijn frustratie op uit te werken, niet dat ik zo gefrustreerd ben, maar het helpt. Jammer genoeg is de laatste tijd, de tij zo schaars en zoek ik soms naar alternatieven die sneller klaar zijn.
Zomerse dagen vragen om zomerse gerechten. Een koude soep past daar perfect bij. In de winter is soep voor veel mensen een go-to gerechtje om meer groenten te eten, maar in de zomer is een dampende kom soep waarschijnlijk niet het eerste waar je naar verlangt.
Vandaag deel ik met plezier een gemakkelijk aperitiefje die ik vorig weekend had gemaakt. Het is zo simpel dat je er eigenlijk niet echt een recept voor nodig hebt, maar toch heb ik het uitgeschreven.
Een klassiek hapje met een sneetje brood, wat kipfilet, komkommer en om het geheel af te werken een beetje homemade pickles. Soms hoeft het helemaal niet zo moeilijk of out of the box te zijn.
Zelf pickles maken is helemaal niet zo moeilijk en persoonlijk vind ik ze stukken beter dan de kant en klare potjes die je in de supermarkt kunt krijgen.