Naan brood
Ik ben zelf niet zo'n fan van boterhammen dus ben ik altijd heel enthousiast wanneer ik hiervoor een leuk alternatief kan vinden.
Ik ben zelf niet zo'n fan van boterhammen dus ben ik altijd heel enthousiast wanneer ik hiervoor een leuk alternatief kan vinden.
Vandaag maakte ik deze heerlijke vegan buddha bowl. Buddha bowls zijn net zo vrolijk als hun naam doet vermoeden. Dit is een kommetje gevuld met veel verschillende soorten ingrediënten zoals hartige granen, groenten, eiwitten en een dressing. Ze zijn heel eenvoudig om zelf te maken.
Soms heb ik, Chiara, gewoon geen zin om lang in de keuken te staan, maar heb ik wel zin in een lekkere lunch. Daarom maak ik het mij dan ook gemakkelijk en kies ik voor een eenvoudige maaltijd: een gevulde omelet! Lekker, gezond en eenvoudig. Win-win situatie toch? Ook is een gevulde omelet de oplossing als je koelkast vol restjes...
De afgelopen maanden werden er al enorm veel recepten gepost met de vleesvervangers: kikkererwten en tofu. Maar er bestaan natuurlijk nog zoveel andere vervangers. Daarom maakte ik (Chiara) eens tempeh op Italiaanse wijze.
In vooruitzicht naar het mooie weer voor dit weekend maakte ik, Chiara, een heerlijk, fris en zomers gerecht. Ik maakte een taboulé van bloemkool. Een echte hype die vorig jaar naar boven kwam en waar je eindeloos mee kan variëren. Denk hierbij aan de courgetti spaghetti, broccolirijst, enzovoort.
Eenpansgerechten zoals deze Thaïse curry vind ik, Chiara, zalig om klaar te maken. Dit zijn ideale gerechten om je restjes groenten op te werken. Voor mij is koken met restjes wekelijkse kost. Eén keer per week stel ik een weekmenu op en aan de hand daarvan maak ik mijn boodschappenlijstje. Dat heeft zo zijn voordelen. Namelijk ik...
Pastasalades. Dit vind ik, Chiara, heerlijk en dat zal altijd zo blijven! Het leuke is dat je er zoveel soorten en variaties van hebt. Pastasalades hebben een vrij slechte reputatie dat ze ongezond zijn. Dat komt eigenlijk omdat er gebruik word gemaakt van heel veel mayonaise.
Het is je misschien al opgevallen, maar de laatste tijd ben ik veel slaatjes aan het eten. Ik vind het gewoon makkelijk om deze te maken en dan in grote porties om dan dagen van te genieten. Deze tabouleh is ook zo'n gerechtje, dus ideaal om te maken als een food prep!
Vrijdag 3 mei is voor mij een super toffe dag, want dan is het mijn verjaardag. Voor mij is dit dan ook het ideale moment om een lekkere lunch klaar te maken. Zoals ik eerder al heb gezegd, ben ik niet zo'n boterhamfan, dus als het lukt kies ik met plezier voor een salade. Vandaag heb ik ervoor gekozen om een mango - avocado salsa te maken....
Met veel plezier deel ik (Chiara) vandaag een receptje die ik heel vaak klaar maak. Afhankelijk van welke soorten groenten ik in huis heb kan mijn gerecht gaan variëren. Vandaag deel ik de ovenschotel met aardappelen,tomaat, courgette en kikkererwten. Ik maak dit graag klaar omdat het niet veel tijd vraagt en zo ook de restjes van mijn groenten...
Zelf ben ik iemand die graag variatie heeft in mijn eten, dus elke dag een boterham eten als lunch is niet aan mij besteed. Daarom dat ik me vandaag heb laten inspireren door de Italiaanse keuken om een leuk alternatief te maken.
Mmm.. toast met gerookte zalm en avocado. Deze lunch maak ik (Chiara) regelmatig klaar als er een vriendin op bezoek komt. Dit omdat het heel simpel is en er bovendien creatief uitziet.