Lunch

 

We kozen voor een krokante toast van bruin brood. Dit omdat bruin brood meer vezels bevat dan wit brood. Deze zorgen ervoor dat je sneller voldaan bent. Op de toast smeerden we een gezond beleg van avocado, tomaat en verse geitenkaas.

Wrappizza

12-09-2018

Dit weekend hadden we kookworkshop. Dit zorgt altijd voor wat overschotten en open verpakkingen in de koelkast. Dus dacht ik om er iets mee te maken. Ik ben uitgekomen op deze wrappizza met wat overschot groenten, passata en magere geraspte kaas. Een heerlijke en snelle lunch, al zeg ik het zelf.

Zaterdag had ik een workshop op maat en nadien had ik natuurlijk enkele zaken over, waaronder broccoli en bloemkool. Omdat ik er echt niet tegen kan om dingen weg te smijten, heb ik ervoor gekozen om hiermee iets te maken als lunch op zondag. Eerst dacht ik eraan om gewoon de 2 te combineren in een brood en klaar is kees....

Dit is mijn lunch geworden voor deze middag. Met dit warme weer had ik zin in iets fris! Ik heb een frisse volkoren wrap gemaakt met magere platte kaas, garnalen, komkommer en sla. Het heeft mij alvast enorm gesmaakt!

Vrijdag had ik zin in een salade als lunch, dus heb ik deze salad bowl voor mezelf gemaakt. Natuurlijk deel ik met plezier ook dit receptje met jullie. Naast het receptje heb ik er ook nog eens een food video van gemaakt. Dan kan je zien hoe gemakkelijk dit gerechtje is!

Eiwrap

13-06-2018

Vandaag eens geen gewone wraps, maar een eiwrap. Het is een omelet die je maakt en die je nadien opvult en oprolt zoals een wrap. De reden was omdat ik geen wraps in huis had, dus ik wou een alternatief maken.

Mijn lunch voor straks is gemaakt en dat wordt genieten. Zelf ben ik niet zo'n grote broodfan, dus daarom dat ik het brood heb vervangen door een volkoren wrap. Ik kies voor volkoren zodat deze (net zoals bij brood) meer vezels bevat. Dit gaat ervoor zorgen dat ik een gevulder gevoel zal hebben en dit voor een langere tijd,...

De paasklokken brengen ons de schattigste (en lekkerste!) quiches waarvan je alleen maar kan dromen!

Rucola pesto

15-01-2018

Vandaag hebben we eens een andere variant gemaakt van pesto, namelijk rucola pesto. Deze is zo gemakkelijk te maken, dus zeker een aanrader om zelf te proberen. In het filmpje kan je gemakkelijk volgen hoe we het nu precies klaarmaken. Het is geen moeilijk recept, maar wel heerlijk op een boterham of als basis bij een pasta pesto.

Bloemkoolbrood

20-11-2017

Vorige week hadden we nog wat bloemkool over na een workshop, dus dat betekent een nieuw receptje met bloemkool. Zelf ben ik zot van bloemkool en dit zowel rauw als gekookt, maar ik weet dat dit niet bij iedereen het geval is. Daarom dat ik gekozen heb voor een receptje waar de bloemkoolsmaak niet in overheerst. Daarnaast is het een...