Smørrebrød haring & rode biet
Eind december was ik een aantal dagen in Kopenhagen. Daar moet je natuurlijk het bekende smørrebrød eten. Wat is daar nu zo speciaal aan?
Eind december was ik een aantal dagen in Kopenhagen. Daar moet je natuurlijk het bekende smørrebrød eten. Wat is daar nu zo speciaal aan?
Vandaag had ik eens zin in een ander middagmaal en daarom heb ik ervoor gekozen om taco's te maken. Dit vind ik altijd lekker om te eten, maar er is wel een nadeel aan. Ik kan ze nooit deftig opeten, misschien ben ik de enige die dit meemaak.
Inspiratie voor snel, gemakkelijk en gezond broodbeleg. Dat is een heuse zoektocht geworden voor velen. Niet iedereen is namelijk even creatief in de keuken en we krijgen ook constant te horen dat het klassieke broodbeleg te veel vetten bevat. Wat mag een mens dan nog eten?
Gisterenavond had ik, Chiara, niet veel tijd en besloot daarom om te kiezen voor een quiche als avondmaal. Dit is een ideaal gerecht wanneer je niet veel tijd hebt, maar toch gezond wil eten.
De laatste lunch die we nog met jullie willen delen is deze groentefrittata met cottage cheese. Je kan deze heerlijke groente-omeletjes op voorhand maken en dan pak je ze de dag zelf mee. Ik heb ervoor gekozen om het te combineren met wat gekookte quinoa (had ik nog over), wat spinazie, basilicum en kerstomaten.
Lunch time! Deze middag heb ik gekozen voor deze gezonde, budgetvriendelijke lunch. Deze was voor een deel gebaseerd op de Griekse keuken: tomaten, olijven, courgette (mmm, njammienjam). Daarnaast had ik ook gebruik gemaakt van parelcouscous, feta, en peterselie.
Het volgende lunchreceptje waarmee ik je wil inspireren is een wrap met fris-fruitige kipsalade. Ben je een zoetekauw of zoek je manieren om meer fruit te eten? Dan zal dit gerechtje je wel kunnen bekoren.
Waarschijnlijk weet je het al, maar ik al het toch nog eens herhalen. Zelf ben ik niet zo'n grote broodeter en daarom ga ik steeds op zoek naar leuke alternatieven om te eten als lunch. Toen ik een tiener was, dan gaf ik vaak eens de voorkeur aan instantnoodles in de vorm van Aiki Noodles, niet het meest...
Ons thema voor de komende twee weken: gezonde lunch. Maar wat nu voor kinderen? Vandaag maakte ik deze gezonde lunchbox: de wijze uil.
De voorbije weken deelde ik al mijn receptjes om zelf naan brood en hummus met gegrilde paprika te maken. Vandaag combineer ik deze 2 met nog een aantal andere ingrediënten tot een lekkere lunch. De vakantie loopt stilaan op z'n einde dus is het tijd om nog eens wat mealprep & lunch ideetjes te voorzien.
Vaak hoor ik dat mensen heel eenzijdig eten door gebrek aan inspiratie. Iedere dag kaas of ham op de boterham. Ja inderdaad, saai dus! Het is niet altijd gemakkelijk om variatie in je eetpatroon te krijgen maar voorbereiding kan hier alvast bij helpen!
Zoals jullie weten ben ik iemand die hou van makkelijk en gezond. Snelle recepten, maar wel lekker! Daarom staat vandaag deze bowl met rode bonen, risotto en komkommer salsa op de menu. Ideaal na een lange werkdag, als je niet te lang in de keuken wil staan, maar wel gezond wil eten. Ik gebruikte deze ingrediënten omdat ik ze standaard...