Rode biet quinoa burger

19-05-2022

Ben je gewone veggie burgers wat beu? Probeer dan eens deze rode biet quinoa burgers! Ze vragen iets meer tijd om te maken, maar je kan ze makkelijk invriezen. Ik gebruikte vorige week de laatste op, dus maakte ik ze vandaag opnieuw. Dit combineerde ik met een volkoren broodje, groentjes en ricotta. Je kan dit uiteraard met veel andere dingen combineren. Een andere lekkere optie is wat avocado in de plaats van ricotta of met een lekkere salade. 

Rode biet quinoa burger

Ingrediënten (enkel burger)

  • 50 g quinoa 
  • 100 - 150 g rode biet (gekookt)
  • 1 ei 
  • 50 g boekweit bloem/ havermout 
  • 1 theelepel lijnzaad 
  • 1 ui 
  • 2 teentjes knoflook 
  • Verse rozemarijn 
  • Peper en zout 

Bereidingswijze:

  1. Breng een pot wat aan de kook. 
  2. Spoel ondertussen de quinoa grondig en kook deze volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat nadien grondig afkoelen. 
  3. Snijd ondertussen de rode biet, look, ajuin en rozemarijn. 
  4. Meng dit vervolgens onder de quinoa. Indien je het wat fijner wil, kan je dit ook blenden. 
  5. Voeg daarna de havermout, het eitje en lijnzaad toe en meng goed door elkaar; 
  6. Kruid af met peper en zout. 
  7. Laat het mengsel even rusten, daarna kan je de gewenste vorm maken. Ik gebruikte hiervoor serveerringen. 
  8. Vries ze vervolgens in indien je ze niet meteen gebruikt of bak ze in een pan op middelhoog vuur met wat olijfolie zodat je er meteen van kan genieten. 
  9. Serveer naar keuze! 


Smakelijk 

Fien