Ontbijt


Tofu kan je voor veel verschillende gerechten gebruiken omdat je er zelf enorm veel smaak aan kan geven. Het is een soort spons dat kruiden en smaken opslorpt. Als veggie of vegan is het dan ook vaak een veelgebruikt ingrediënt. Ik gebruikte het deze keer om er een soort ei smaak aan te geven. Dit kan je heel snel...

Breakfast time, mijn favoriete moment van de dag! Ik koos er vanmorgen voor om een lekker en fris ontbijtje te maken!⁠

Dit ontbijt is ideaal wanneer er niet veel tijd is in de vroege morgen. Je hebt ook niet zo veel ingrediënten nodig en het is bovendien super gemakkelijk te maken!⁠

Ik koos ervoor...

Cinnamon rolls

17-05-2022

Cinnamon rolls of in de nederlands 'kaneelbroodjes' zijn de lekkernij van tegenwoordig. Je kan ze halen bij de bakker, bij je favoriete hipster koffiebar of je kan een poging doen ze zelf te maken. Dit ontbijt of tussendoortje neemt iets meer tijd in beslag dan een standaard gerechtje maar is zeker eens het proberen waard.

Ontbijtmuffins

19-04-2022

Eitjes zijn altijd een goede optie voor het ontbijt, je kan er in principe alles mee doen. Dit keer koos ik ervoor om een simpele omelet een keertje in een andere vorm te gieten.

Als ik niet veel tijd heb 's ochtends is dit de ideale oplossing voor een lekker, gemakkelijk én gezond ontbijt in 1-2-3 op tafel te toveren. Alles in de blender, serveren in een bowl, eventueel wat afwerken met granola en klaar.

De opties met havermout lijken oneindig te zijn, daarom opnieuw een variatie ervan. Het fijne is dat havermout een super neutrale smaak heeft, waardoor je er alles van kan maken. Dit keer eens geen zoete, maar hartige variant want laat ons eerlijk zijn, niet iedereen heeft zin in zoet in de ochtend.

French toast, verloren brood, gewonnen brood of wentelteefjes. Noem het hoe je wilt, I love it. Dit stevig ontbijtje is in een mum van tijd klaar en zorgt ervoor dat je vol energie je dag kan starten.

Boekweitwafels

15-02-2022

Vandaag deel ik nog eens een leuke variatie op ontbijtwafeltjes. Deze keer met boekweit in de hoofdrol. Dit is een goede optie voor diegene dat glutenvrij willen/moeten eten. Boekweit is in tegen stelling tot tarwe, rogge, gerst etc. geen graan waardoor het van nature geen gluten bevat. Wel is het een goede vervanging voor graan.