Zomerse salade met krieltjes en kip

17-07-2023

Ben je nog op zoek naar vernieuwde receptjes om salades te maken deze zomer? Dan ben je hier aan het juiste adres. We hebben al verschillende salade recepten staan op onze website, zelfs een E-book waar er enkele samen gebundeld worden. Met deze zomerse salade met krieltjes, kip en groenten voegen we nog eentje toe aan de reeks.

Ik heb vaak aardappelen of krieltjes over van de warme maaltijd de dag voordien. Daar maak ik graag een koude salade mee voor de dag erna als lunch. Dit doe ik meestal door wat ik nog vind in mijn frigo van groentjes en/of vlees/vis/vegetarisch fijn te snijden en samen te brengen met de krieltjes tot een salade.

Deze keer heb ik een salade gemaakt met krieltjes, een restje kip, radijzen, komkommer, kerstomaatjes, sla en rode ui. Om af te werken heb ik een sausje gemaakt op basis van een beetje mayonaise en witte wijnazijn.

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 300 g krielaardappelen
  • 200 g kipfilet
  • Mediterrane kruidenmix (oregano, tijm, basilicum)
  • 1 el olijfolie
  • 50 g radijzen
  • 1 kleine rode ui
  • 1 komkommer
  • 50 g kerstomaten
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl witte wijnazijn
  • 100 g rucola

Bereidingswijze: 

  1. Halveer de krielaardappelen. Kook ze gaar met een snufje zout in ongeveer 15 minuten. Giet af en laat afkoelen.
  2. Snijd de kip in reepjes of blokjes. Bak de kipfilet gaar in olijfolie. Kruid ondertussen met de mediterrane kruidenmix.
  3. Snijd de radijzen in dunne schijfjes. Snipper de uit fijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd de kerstomaten in kwartjes.
  4. Meng voor de dressing de mayonaise en witte wijnazijn.
  5. Meng alle ingrediënten met elkaar, verdeel er ook de rucola en de dressing over. Je kan er ook voor kiezen om de rucola onderaan te leggen.

Smakelijk! 

Ana Lía