Zoete aardappel-wortel soep

16-02-2024

Een soepje in de winter, niets dat beter smaakt dan dit toch? Ikzelf ben echt verzot op verse soep. Ik maak dan ook wekelijks een grote pot zodat ik elke dag een tasje verse soep kan eten (of drinken, wat is het nu eigenlijk? 😉 ).

Soep neem ik vaak als tussendoortje wanneer ik al honger krijg voor mijn middageten of voor het avondeten. Dit zorgt er 's avonds vooral voor dat ik niet begin te snacken tijdens het koken, omdat ik al te veel honger heb. Hierdoor is mijn honger weer eventjes gestild, waardoor ik op mijn gemak kan koken en ook weer gezonde honger heb tegen dat mijn avondmaal klaar is.

Je kan soep ook altijd klaarmaken als voorgerechtje wanneer je volk over de vloer hebt. Voedzaam, veel groentjes, gezond en lekker! En warm voor deze koude winterdagen 😊

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • 500 g zoete aardappel
  • 150 g wortel
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1,5 tl kerrie
  • 1 tl tijm
  • 600 ml groentebouillon
  • Peper en zout
  • Eventueel room of kokosmelk voor de afwerking

Bereidingswijze: 

  1. Schil de zoete aardappel en wortels.
  2. Snipper de ui en snijd de look fijn.
  3. Snijd de zoete aardappel en wortels in stukjes.
  4. Verwarm wat olijfolie in een soeppan.
  5. Voeg de ui, look en kerrie toe. Bak dit 2-3 minuten.
  6. Voeg de wortel en zoete aardappel toe en bak een paar minuten mee.
  7. Voeg daarna de tijm en de groentebouillon toe.
  8. Breng de soep aan de kook.
  9. Zet daarna het vuur terug zachter en laat de soep nog wat pruttelen voor ongeveer 20 minuten.
  10. Pureer de soep met een staafmixer.
  11. Serveer eventueel met wat kookroom of kokosmelk.

Smakelijk! 

Ana Lía