Zoete aardappel nacho's

20-09-2023

Een nachoschotel, ik denk dat iedereen dat wel al eens gezien en/of gegeten heeft. Ze worden meestal gemaakt met tortilla chips. Vandaag koos ik ervoor om ze te maken met zoete aardappel uit de oven als basis. De andere ingrediënten zijn gelijkaardig als een gewone nachoschotel.

Om deze schotel te maken heb ik als basis ingrediënten dus zoete aardappel, paprika's, gemengd gehakt, tacokruiden, zwarte bonen en geraspte kaas nodig. De toppings kan je volledig zelf in kiezen. Ik heb gekozen voor avocado, zure room, koriander en een beetje tomatensalsa.

Deze zoete aardappel nacho's kan je eten als lunch, snel avondmaal of zelfs als hapje serveren bij de aperitief. 

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 paprika's (kleur naar keuze)
  • 200 g gemengd gehakt
  • 1 zakje tacokruiden
  • 1 blik zwarte bonen
  • 50 g geraspte kaas

toppings: 

  • Avocado
  • Zure room
  • Koriander
  • Salsa

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de zoete aardappel. Snijd ze in schijfjes.
  3. Verdeel de zoete aardappel gelijkmatig over een bakplaat op bakpapier. Kruid ze met wat peper en zout. Smeer ze in met wat olijfolie. Bak ze gedurende 15-20 minuten in de oven.
  4. Verhit een pan op middelhoog vuur. Bak er het gehakt in tot het volledig gaar is. Voeg er de tacokruiden aan toe volgens de verpakking of volgens eigen smaak.
  5. Haal de zoete aardappel uit de oven. Verdeel ze in een mooi bord of kom. Bedek met de paprika, gehakt, zwarte bonen en geraspte kaas.
  6. Bak het geheel nog eens 5-10 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is.
  7. Haal het geheel uit de oven en voeg de toppings toe naar wens.

Smakelijk! 

Ana Lía