Zoete aardappel-halloumi ovenschotel
27-04-2023
Het is donderdag, en dat betekent dat we vandaag een vegetarisch gerechtje maken! Een paar weken geleden heb ik bij een vriendin een super lekkere ovenschotel gegeten. Ik kon niet anders dan naar het recept vragen!
Om deze ovenschotel te maken heb je enkel zoete aardappel, halloumi, verse spinazie en lichte room nodig.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 g halloumi
- 800 g zoete aardappel
- 400 g bladspinazie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 ml light room
- Nootmuskaat
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 185°C.
- Schil de zoete aardappelen. Snijd ze in schijfjes van ongeveer 5 mm.
- Leg ze op een bakplaat op bakpapier, besprenkel ze met olijfolie, peper en zout en gaar ze voor 25 minuten in de oven.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui zacht.
- Voeg de knoflook en de spinazie toe en roerbak 2 minuten.
- Voeg de room toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Snijd de halloumi in dunne plakjes.
- Leg eerst een laag zoete aardappel in een ovenschaal, dan een laag spinazie en eindig met een laag halloumi.
- Herhaal de laagjes.
- Zet de ovenschaal 25à30 minuten in de oven.
Smakelijk!
Ana Lía