Zadencrackers
Nu het eindelijk wat beter weer begint te worden, experimenteer ik graag in de keuken om te kijken wat ik allemaal op de aperitieftafel kan toveren. Zo kwam ik uit op dit receptje om op een eenvoudige manier zelf zadencrackers te maken. Deze kan je dan gebruiken om te dippen of als een toastje.
Om deze crackers te maken hoef je enkel maar wat ingrediënten bij elkaar te mengen en in de oven te bakken. Ik heb gebruik gemaakt van verschillende zaden, namelijk zonnebloempitten, lijnzaad, sesamzaad en chiazaad. Het toevoegen van al deze zaden zorgt ervoor dat deze crackers zeer vezelrijk zijn en daardoor meer vullen.
Je kan deze crackers perfect combineren met een hummus. We deelden eerder al enkele hummus-receptjes met jullie mee, namelijk:
- Hummus van mango
- Hummus van rode biet
- Hummus van pompoen
- Hummus van rode paprika
- Hummus van zongedroogde tomaten
- De klassieke hummus
Ingrediënten:
- 80 g zonnebloempitten
- 70 g lijnzaad
- 80 g sesamzaad
- 70 g chiazaad
- 1 tl uienpoeder
- 1 snuifje zout
- 250 ml water
Bereidingswijze:
- Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de crackers.
- Laat de mengeling een kwartiertje intrekken zodat de zaadjes het water kunnen opnemen.
- Neem een met bakpapier beklede bakplaat en stort hierop het zadenmengsel uit.
- Verdeel gelijkmatig en zo dun mogelijk over de hele plaat.
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Plaats de crackers gedurende 30 minuten in de oven.
- Haal de crackers uit de oven en snijd ze in stukjes wanneer ze nog warm zijn.
- Serveer de crackers met hummus of een andere dip.
Smakelijk!
Ana Lía