Wortelspaghetti met carbonarasaus
16-01-2019
Een twist op de klassieker: spaghetti carbonara. Deze variant is een pak gezonder! Heel lekker maar toch anders.
Ingrediënten:
- 6 grote wortelen
- 200 g gekookte ham
- een snuifje zout
- 4 eieren
- 200 g parmezaan
- een snuifje peper
- peterselie
Bereidingswijze:
- Rasp de wortelen en haal deze door de Spirelli.
- Breng een pan met water aan de kook.
- Snijd, terwijl het water kookt, de ham in kleine blokjes.
- Klop de eieren los en meng met de parmezaan. Kruid het mengsel met wat peper.
- Als het water kookt, voeg zout toe en kook de 'spaghetti' in 3 minuten gaar.
- Voeg de warme 'spaghetti' toe aan het mengsel met parmezaan en roer goed om.
- Voeg ook de hamblokjes toe. Roer nog even om en werk af met peterselie.