Wortelspaghetti met carbonarasaus

16-01-2019

Een twist op de klassieker: spaghetti carbonara. Deze variant is een pak gezonder! Heel lekker maar toch anders. 

Ingrediënten: 

  • 6 grote wortelen
  • 200 g gekookte ham
  • een snuifje zout 
  • 4 eieren
  • 200 g parmezaan
  • een snuifje peper
  • peterselie

Bereidingswijze:

  1. Rasp de wortelen en haal deze door de Spirelli. 
  2. Breng een pan met water aan de kook. 
  3. Snijd, terwijl het water kookt, de ham in kleine blokjes.
  4. Klop de eieren los en meng met de parmezaan. Kruid het mengsel met wat peper. 
  5. Als het water kookt, voeg zout toe en kook de 'spaghetti' in 3 minuten gaar. 
  6. Voeg de warme 'spaghetti' toe aan het mengsel met parmezaan en roer goed om. 
  7. Voeg ook de hamblokjes toe. Roer nog even om en werk af met peterselie.