Veggi wok met rijstnoedels, tofu en stukjes mango
Ik (Chiara) ben een absolute fan van wokken. Dit omdat het heel simpel en snel klaar is. Ook kan je er eindeloos in gaan variëren. Zelf ben ik geen vleesfanaat en heb daarom gekozen om het wokgerecht te gaan serveren met tofu in plaats van met vlees of gevogelte.
Tofu is een ideale vleesvervanger. Het bevat boordevol eiwitten en calcium.
Tofu is een ideale vleesvervanger. Het bevat boordevol eiwitten en calcium. Van smaak is tofu heel neutraal, maar het neemt geleidelijk aan de smaak over van de andere ingrediënten. Tijdens het wokken maak ik ook graag gebruik van kokosmelk. Dit gaat zorgen voor een smeuïg geheel. Door het toevoegen van stukjes mango verkrijg je een frisse toets aan het gerecht wat ideaal is voor een zonnige dag.
Hopelijk ben je ook fan!
Veggi wok met rijstnoedels, tofu en stukjes mango
Bereidingswijze
- Snijd de tofu in blokjes en leg ze op een stuk keukenpapier.
Dek de tofu af met nog een stuk keukenpapier en druk zo veel mogelijk vocht eruit. Kruid af met peper en zout.
Reinig en was de broccoli.
Kook vervolgens de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Hak ondertussen de rode peper fijn.
Neem een wokpan en verhit de olie.
Bak de tofu op een hoog vuur tot het begint te kleuren en licht krokant wordt.
Voeg de broccoli toe.
Voeg vervolgens nog een scheutje water toe en laat even doorkoken.
Snijd ondertussen de mango in kleine blokjes.
Voeg de kokosmelk toe aan de pan wanneer de broccoli halfgaar is.
Kruid met currypoeder naar eigen smaak en laat even sudderen.
Voeg vervolgens de peper, stukjes mango, cashewnoten, rijstnoedels en het citroensap (naar eigen smaak) toe.
Roer goed om en serveer.
Smakelijk, liefs Chiara
Ingrediënten (voor 2 personen)
300g tofu
Peper- zout
1 broccoli
80g noedels, rijst
1 rode peper
1 eetlepel olijfolie
Scheutje water
160g mango
170ml kokosmelk (< 10% vet)
Currypoeder
20g cashewnoten
Citroensap