Tortillachips met guacamole en tomatensalsa
Het is vrijdag avond dus dit betekent apero time! Ik besloot daarom om verse guacamole en tomatensalsa te maken met zelfgemaakte tortillachips.
Dit hapje is heel gemakkelijk, heel lekker en heel snel klaar te maken. Ideaal toch na een drukke werkweek?
Voor de guacamole is heb je enkel avocado en limoen nodig. peper en zout om wat af te kruiden en that's it. Voor de tomatensalsa heb je tomatenblokjes, sjalotjes, rode peper en koriander nodig. De tortillachips is heel snel klaar te maken. Het enige dat je nodig hebt is volkoren wraps die je in driehoekjes snijdt en op een bakplaat plaatst. Je laat ze goudbruin worden in de oven en voilà!
Tortillachips met guacamole en tomatensalsa
Ingrediënten:
- 2 tortilla's (volkoren)
- 2 avocado's
- 1 tomaat
- snuf chilivlokken
- snuf peper en zout
- 1,5 limoen
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes look
- 400 g tomatenblokjes (uit blik)
- 1 jalapeno (of rode peper)
- 1 handje koriander (vers)
Bereidingswijze:
- Snijd de tortilla's in 8 taartpunten. Verdeel de chips over de bakplaten. Zet de bakplaten in de voorverwarmde oven en bak ze in 8 tot 10 minuten goudbruin en knapperig.
- Bereiding guacamole: Snijd de avocado's doormidden en verwijder de pit en de schil. Prak het vruchtvlees fijn. Pers 1/2 limoentje uit boven het avocadomengsel.
- Snijd het sjalotje en de tomaat in fijne stukjes en pers de look. Voeg dit toe aan de guacamole.
- Breng de guacamole op smaak met een snuf peper, zout en chilivlokken.
- Bereiding tomatensalsa: pers het teentje look en versnipper het sjalotje.
- Snij het pepertje fijn en verwijder de zaadjes. Pers de limoen uit en hak de koriander grof.
- Doe alle gesneden ingrediënten samen met de tomatenblokjes in een kommetje en roer goed dooréén.
Smakelijk!
Amélie