Tonijn poké bowl

24-05-2023

Een van de nieuwere hypes als het over eten gaat, is toch wel de o zo populaire poké bowls. Al van gehoord? Zo niet, dan moet je deze zeker eens proberen! Zo ja, dan weet je waarschijnlijk zelf wel hoe lekker deze zijn! Een poké bowl is zoals het woord het zegt: rijst in een kommetje, geserveerd met verse groenten, vlees of (rauwe) vis, een dressing en toppings.

Normaal maak ik mijn poké bowl vaak met kip of zalm, maar vandaag had ik eens zin in iets nieuws, dus wou ik het eens proberen met tonijn. Voor wie wil, kan je er een pittige toets aan geven door extra toppings als sriracha te gebruiken. Zelf ben ik niet zo'n grote fan van pikant eten, dus heb ik het er voor mezelf uitgelaten.

Om deze poké bowl te maken, gebruikte ik tonijn uit blik, avocado, edamame boontjes, komkommer, mango, kerstomaatjes en lente-ui.

Ingrediënten: 

  • 135 g tonijn
  • 2 tl Sriracha
  • 2 tl mayonaise
  • Handje sesam zaadjes
  • 150 g rijst (best sushi rijst)
  • 1 avocado
  • 150 g edamame boontjes
  • 150 g komkommer
  • 100 g kerstomaatjes
  • 1 mango
  • 2 lente-uitjes
  • Optionele toppings: sriracha mayonaise, sriracha & chili vlokjes 

Bereidingswijze: 

  1. Kook de (sushi)rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng de tonijn met de sriracha en mayonaise.
  3. Snijd de avocado in plakjes, de kerstomaatjes in twee, de mango in blokjes, en de komkommer en lente-uien in kleine stukjes.
  4. Vul de bowl met de rijst en beleg met de tonijn, avocado, kerstomaatjes, mango, komkommer en edamame boontjes.
  5. Top af met de lente-ui, sesamzaadjes en eventueel sriracha mayonaise.
  6. De sriracha mayonaise kan je maken door 2 eetlepels mayonaise, 1 theelepel sriracha en 2 theelepels limoensap te mengen.

Smakelijk! 

Ana Lía 

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?