Tomatensoep met balletjes

18-01-2019

Ik denk dat tomatensoep met balletjes voor bijna iedereen een soep is die ze graag eten. Ik vind het zelf altijd een zeer lekkere soep en deel dan ook met plezier hiervan een receptje. Ik heb vroeger ook al andere receptjes hiervoor gedeeld, maar nog eentje kan natuurlijk geen kwaad. Ik hoop dat je er ook van gaat genieten!

Tomatensoep met balletjes

Ingrediënten:

  • 1 kg tomaten
  • 250 g kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 100 g preiwit gesneden
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel margarine

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui, de prei en de selder en stoof de groenten aan in boter. Doe er, als de groenten glazig zijn, de tomatenpuree bij en stoof die even mee.
  2. Doe de gesneden verse tomaten en de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur terug lager en laat een kwartier rustig sudderen.
  3. Rol intussen balletjes van het gehakt. Leg ze in een pot met kokend water en laat even doorkoken. Ze zijn gaar als ze komen bovendrijven.
  4. Mix de soep en breng dan pas op smaak met peper en zout. Doe de balletjes erbij en warm even door.

SMAKELIJK!

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?