Toast met avocado en feta
Het is bijna middag dus de lunchpauze staat voor de meesten onder ons voor de deur. Ik zal alvast mijn favoriete lunch eten, namelijk toast met avocado.
Vaak hoor ik mensen zeggen dat ze het saai vinden om gewone boterhammen te eten over de middag. Je kan altijd een speciale touch geven aan je broodmaaltijden door bijvoorbeeld boterhammen te roosteren of te verwerken in een croque monsieur.
Als je niet veel tijd hebt over de middag om te koken, kan je de boterhammen op voorhand roosteren zodat je ze enkel nog hoef te beleggen op het moment zelf.
Ik koos ervoor om mijn toast te beleggen met verse guacamole, kerstomaatjes en verkruimelde feta. Daarna strooi ik er nog wat verse bieslook over en klaar is kees!
Toast met avocado en feta
Ingrediënten (voor 2 stuks):
- 2 sneden volkoren brood
- 1 avocado
- 1/2 limoen
- Peper en zout
- 10 kerstomaten
- 30g feta
- Verse bieslook
Bereidingswijze:
- Rooster de 2 sneden brood in de oven en laat even afkoelen.
- Halveer de avocado en verwijder de pit. Verdeel de avocado over de pita's en prak het met een vork. Breng het op smaak met wat limoen, peper en zout.
- Snijd de kerstomaatjes in hele kleine blokjes en verdeel het over de geroosterde boterhammen.
- Verkruimel de feta eroverheen en maak het af met wat verse bieslook.