Tagliatelli met zalm en broccoli

21-03-2022

Vandaag had ik nog eens zin in pasta! Pasta is echt my all time favorite. Ik zou elke dag pasta kunnen eten. ⁠

Ik koos ervoor om een pasta met broccoli en zalm te maken omdat dit redelijk snel klaar te maken is. Ik koos⁠ voor een licht philadelphiasausje zodat het niet droog zou zijn!

Ik werkte de pasta af met een beetje verse bieslook, wat peper en zout en mijn heerlijke pasta was klaar! ⁠ 

Bereidingswijze:

  1. Breng gezouten water aan de kook in een grote pot.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en snipper de sjalot fijn.
  3. Kook de broccoliroosjes beetgaar in het kokende water. Schep de roosjes er met een schuimspaan uit en kook vervolgens de pasta in hetzelfde water beetgaar.
  4. Fruit de sjalot aan in een klein scheutje olijfolie. Doe de broccoliroosjes erbij en overgiet met de melk en philadelphia. Kruid met peper en zout en laat enkele minuutjes pruttelen op een laag vuurtje.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een anti-kleefpan en bak hierin de zalm. De zalm mag nog een beetje roze zijn vanbinnen.
  6. Giet de pasta af en voeg deze bij de broccoli en de room. Meng goed door elkaar.


Smakelijk! 

Amélie 


Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 gr verse zalm
  • 400 gr pasta
  • 1 broccoli
  • 1 sjalot
  • 300 ml melk
  • 100g philadelphia
  • peper
  • zout
  • olijfolie