Springrolls met pindasaus

14-06-2023

Deze springrolls met pindasaus zijn geweldig voor in dit warmere weertje. Ze zijn verfrissend en niet te zwaar, en ze zitten bovendien boordevol groenten!

Met springrolls kan je gigantisch gaan variëren. Je kan er maken met vlees (bijvoorbeeld kip), vis (bijvoorbeeld surimi) of vegetarisch (met niets of tempeh). Ik heb ervoor gekozen om ze deze keer vegetarisch te maken, enkel met groentjes.

Voor deze springrolls heb ik mango, paprika, wortel, rode kool, komkommer, lente-ui, verse munt en rijstvellen nodig.

Ingrediënten voor 2-3 personen

Vulling:

  • 1 mango
  • 1 rode paprika
  • 1 wortel
  • ¼ rode kool
  • 1 lente-ui
  • Verse munt / koriander
  • ½ komkommer
  • Geroosterde sesamzaadjes
  • 8-10 rijstvellen

Pindasaus: 

  • 2 el pindakaas 100%
  • 2 el agavesiroop
  • 1 el soja saus
  • 1 el limoensap
  • 200 ml volle kokosmelk uit blik

Bereidingswijze: 

  1. Snijd alle groenten in reepjes.
  2. Maak de pindasaus door alle ingrediënten in een klein steelpannetje te verwarmen. Blijf goed roeren. Als de pindasaus te vast is, kan je wat extra kokosmelk toevoegen.
  3. Giet een beetje warm water in een diep bord. Leg hierin het rijstvel en laat 1 minuut zacht worden.
  4. Vul het rijstvel met alle ingrediënten (behalve de pindasaus).
  5. Rol ze op tot kleine rolletjes (beetje zoals een burrito).
  6. Serveer de springrolls met de pindasaus.

Smakelijk! 

Ana Lía

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?