Spread van bloemkool en gerookte ham
Deze spread voor op de boterham of een toast wordt in de volksmond ook wel 'kloerie' genoemd. Zegt dit jou niets? Don't worry! Ik had hier ook nog nooit van gehoord, maar het is door iemand anders dat ik dit receptje heb leren kennen. Daarom vond ik het een leuk idee om dit ook met jou te delen!
Deze spread wordt gemaakt met bloemkool, gerookte ham, eieren, wat mayonaise en peterselie of bieslook.
Je zou denken, bloemkool is meer een groente voor in de winter, maar deze spread is ideaal als lunch, omdat hij zo lekker fris is. Je kan het op een boterham of toast smeren, je kan het verwerken in een slaatje, of je kan het gebruiken op een toastje bij de aperitief.
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- 12 sneetjes gerookte ham
- 4 eieren
- 3 el mayonaise
- Verse peterselie of bieslook
Bereidingswijze:
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Kook de bloemkool in water.
- Kook gelijktijdig de eieren tot ze hardgekookt zijn (8 minuten).
- Giet de bloemkool af en laat afkoelen. Pel de eieren en laat deze ook afkoelen.
- Ontvet de gerookte ham.
- Snijd of knip de gerookte ham in kleinere stukjes.
- Snijd vervolgens de afgekoelde eieren in kleinere stukjes.
- Snijd tot slot ook de kruiden fijn.
- Snijd eventueel, indien grotere roosjes, de bloemkool in kleinere stukjes.
- Meng nu de bloemkool, gerookte ham, eieren en kruiden met de mayonaise in een kom.
- Serveer op een boterham of toast.
Smakelijk!
Ana Lía