Speltpancakes
Ontbijten is belangrijk voor een gezonde levensstijl. Tijdens de consultaties hoor ik vaak dat het ontbijt wordt overgeslagen wegens tijdsgebrek of omdat er langer wordt geslapen. Al is het belangrijk omdat het je stofwisseling op gang brengt, anders is er sprake van een trage verbranding.
Ik, Chiara, ben verzot op ontbijten. Omdat ik niet graag iedere dag hetzelfde eet varieer ik heel vaak. De ene keer maak ik deze speltpancakes, de andere keer de American pancakes of dan eens de banana split. Dit alleen al omdat je met weinig ingrediënten toch snel een lekker en gezond ontbijt in elkaar hebt geflanst.
De naam zegt het zelf al, speltpancakes. Ik maakte gebruik van speltmeel omdat ik het belangrijk vind dat het ontbijt zorgt voor een voldaan gevoel. Speltmeel bevat namelijk heel wat vezels waardoor we voldaan zullen zijn. Verder koos ik als topping voor magere yoghurt en bosbessen. Fruit is ideaal voor bij het ontbijt. Er zitten veel vezels in waardoor de suikers in het fruit langzamer worden opgenomen. Je kan deze Pancakes ook perfect invriezen. Ik zal er alvast al enkele uit de diepvries halen voor mijn ontbijt van morgen!
Speltpancakes
Ingrediënten (6 pancakes)
- 150g speltmeel
- Snuifje kaneel
- 1 koffielepel bakpoeder
- Snuifje zout
- 1 ei
- 160 ml magere melk
- Vloeibare margarine/ olijfolie
- Magere, ongesuikerde yoghurt
- Bosbessen
Bereidingswijze
- Meng de bloem samen met de kaneel, het bakpoeder en zout in een kom.
- Neem een andere kom en voeg het ei en de melk toe en kluts dit goed.
- Meng vervolgens alle ingrediënten onder elkaar tot je een glad beslag bekomt.
- Verwarm een pan op het vuur en voeg er wat vetstof aan toe.
- Schep een halve pollepel beslag in de pan en bak deze tot er luchtbellen ontstaan aan de bovenkant en draai ze dan om.
- Herhaal dit tot het beslag op is.
- Serveer met wat yoghurt en fruit naar keuze (in dit geval: bosbessen)