Salade met kip en mango

09-07-2016

Dit is eerder een lauwe salade, maar je kan deze ook perfect koud eten. Er is gekozen voor een combinatie van kip met mango omdat dit aan de ene kant verrassend verfrissend is, maar ook zeer lekker (al zeg ik het zelf). Deze salade heeft niet echt een dressing, maar wordt gegeten met een heerlijke kokossaus. Ik heb de salade met plezier klaargemaakt als hapje voor de opendeurdag, maar's middags heb ik er toch een grote portie zelf van opgegeten. Ik kon hem niet weerstaan.

Ingrediënten: 

  • 1 kipfilet (125 g)
  • Kippenkruiden
  • ½ mango
  • 90 g cashewnoten
  • ¼ krop ijsbergsalade
  • 1 lente-uitje
  • 25 g kokosmelk (met minder dan 10% vet)
  • 1 eetlepel verse munt
  • 1 eetlepel koriander
  • Peper & zout
  • 1 eetlepel margarine

Bereidingswijze:

Snij de kipfilet in blokjes en kruid met kippenkruiden. Schil de mango en snij deze in reepjes. Was het lente-uitje en snij dit in fijne ringen. Was de koriander en de munt. Was de ijsbergsla en snij deze in stukjes.

Meng het lente-uitje met de munt en koriander in de kokosmelk. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm een eetlepel vloeibaar bak- en braadproduct in een wok en bak er de kippenblokjes in. Voeg het kokosmelkmengsel toe als de kip bijna gaar is. Voeg tot slot even de cashewnoten en mango toe. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de sla over 2 borden en leg er de wok overheen.