Salade met asperges en halfzacht ei

19-06-2024

De topmaanden voor asperges zijn mei en juni. Daarom leek het mij meer dan logisch om voor de blog deze week nog eens een receptje toe te voegen met asperges in. Ik koos ervoor om een frisse, zomerse salade te maken. Jammer genoeg is het daar nog steeds het weer niet voor, maar laat het jou niet tegenhouden om deze salade zelf eens te maken!

Het is namelijk heel eenvoudig om te maken. Bovendien zorgt deze salade voor een energieboost door de aanwezigheid van lekker veel groenten, namelijk groene asperges, rode bieten, kervel en look. Dit is een vegetarisch receptje, maar je kan er altijd wat gebakken kip aan toevoegen. 

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 900 g groene asperges
  • 50 g pijnboompitten
  • 5 el koolzaadolie
  • 3 rode bieten
  • 1 bosje kervel
  • 1 teentje look
  • ½ citroen (sap)
  • Peper en zout
  • 4 el frambozenazijn
  • 1 tl mosterd
  • 4 eieren

Bereidingswijze: 

  1. Was de groene asperges en snijd de houtige uiteinden eraf. Schaaf de asperges met een dunschiller in dunne plakken.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge pan met antiaanbaklaag en neem ze uit de pan.
  3. Verhit 2 el koolzaadolie in een pan. Bak er de asperges in 2 porties op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten in.
  4. Schil intussen de rode bieten en snijd ze in dunne reepjes.
  5. Voor de kruidenolie: was de kervel en hak de blaadjes fijn. Pel de look en hak ze fijn. Roer de kervel, de look, het citroensap en 1 el koolzaadolie door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Voor de vinaigrette: roer de frambozenazijn, de mosterd, peper en zout door elkaar. Klop 2 el koolzaadolie erdoorheen.
  7. Kook de eieren in ongeveer 6 minuten halfzacht. Laat ze schrikken en pel ze.
  8. Verdeel de asperges, de rode bieten en de eieren over borden. Druppel de vinaigrette en de kruidenolie eroverheen. Bestrooi met de pijnboompitten.

Smakelijk! 

Ana Lía