Romige orzo met kip, kerstomaatjes en spinazie
12-06-2023
Heb je soms niet altijd evenveel tijd om een warme maaltijd op tafel te toveren? Of heb je niet altijd evenveel zin om lang achter de kookpotten te staan? Dan is deze romige orzo met kip, kerstomaatjes en spinazie de ideale oplossing! Dit gerecht is gemakkelijk, snel gemaakt, en bovendien allemaal klaar te maken in één pot.
Ik heb ervoor gekozen om dit gerechtje te maken met volkoren orzo. Volkoren producten geven ons een meer verzadigd gevoel, en zijn daarbovenop ook ideaal voor ons darmstelstel en spijsvertering.
Verder heb ik ook kerstomaatjes, courgette en spinazie gebruikt, veel groentjes en veel vezels dus!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 3-4 kippenhaasjes
- 2 el olijfolie
- 120 g kerstomaatjes
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 courgette
- 140 g orzo
- 250 ml kippenbouillon
- 200 ml room
- 1 tl mosterd
- 2 el Parmezaan
- 120 g verse spinazie
- 1 citroen (sap)
- Verse peterselie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de kerstomaatjes op bakpapier op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster ze 20-30 minuten in de oven tot ze zacht en sappig zijn.
- Bak de kippenfilets in de olijfolie tot ze net gaar zijn. Verwijder ze uit de pan en zet opzij.
- Voeg weer wat olijfolie toe aan dezelfde pan.
- Voeg de sjalot en de knoflook toe.
- Voeg vervolgens de courgette toe.
- Voeg daarna de orzo en kippenbouillon toe. Meng goed en breng aan de kook. Zet dan op een laag voor en laat 7-8 minuten koken.
- Voeg daarna de room en mosterd toe en roer nog even door.
- Voeg dan de Parmezaan toe. Laat zachtjes koken tot de room ingedikt is.
- Zet het vuur uit, voeg de spinazie toe en meng erdoor. Voeg er tot slot nog het citroensap aan toe.
- Doe de kippenfilets terug in de pan. Strooi er om af te werken de kerstomaatjes en wat verse peterselie overheen.
Smakelijk!
Ana Lia