Rode bietensoep
04-01-2019
Zoals jullie al hebben gemerkt zijn wij grote fan van rode bieten! J Deze groente biedt heel veel voordelen voor de gezondheid. Vandaag maakten wij een soepje van rode biet: super simpel en snel klaar.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 200 g rauwe wortelen
- 500 g gekookte rode bieten
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 blokje groentebouillon
- 750 ml water
- een snuifje peper en zout
- kruiden zoals tijm en laurier
- 125 g ricotta
Bereidingswijze:
- Schil de wortelen en snijd in grove stukken.
- Snijd de onderkant van de rode bieten en snijd ook in grove stukken.
- Snijd de knoflook fijn.
- Verhit de olie en stoof de wortelen, bieten en knoflook.
- Voeg de bouillon en het water toe en breng aan de kook. Laat minstens 15 minuten sudderen op een laag vuurtje.
- Kruid af met peper, zout en wat kruiden.
- Neem de kookpot van het vuur en mix de soep.
- Verdeel de soep over 4 kommen en werk af met ricotta.
SMAKELIJK!