Rode bietensoep

04-01-2019

Zoals jullie al hebben gemerkt zijn wij grote fan van rode bieten! J Deze groente biedt heel veel voordelen voor de gezondheid. Vandaag maakten wij een soepje van rode biet: super simpel en snel klaar. 

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 200 g rauwe wortelen
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blokje groentebouillon
  • 750 ml water
  • een snuifje peper en zout
  • kruiden zoals tijm en laurier
  • 125 g ricotta

Bereidingswijze:

  1. Schil de wortelen en snijd in grove stukken.
  2. Snijd de onderkant van de rode bieten en snijd ook in grove stukken.
  3. Snijd de knoflook fijn.
  4. Verhit de olie en stoof de wortelen, bieten en knoflook.
  5. Voeg de bouillon en het water toe en breng aan de kook. Laat minstens 15 minuten sudderen op een laag vuurtje.
  6. Kruid af met peper, zout en wat kruiden.
  7. Neem de kookpot van het vuur en mix de soep.
  8. Verdeel de soep over 4 kommen en werk af met ricotta.

SMAKELIJK!