Rijstwafelbolletjes

17-06-2023

Ben je soms wat inspiratieloos voor een tussendoortje? Of begin je andere tussendoortjes al een beetje beu te worden? En ben je toch wel fan van een tussendoortje met een beetje chocolade? Dan heb ik een heerlijk nieuw receptje klaar staan voor jou!

Deze rijstwafelbolletjes zijn snel gemaakt, en hebben enkel wat tijd in de koelkast nodig. Om deze bolletjes te maken heb ik pindakaas, wat honing, vanillesuiker, rijstwafels en zwarte chocolade gebruikt.

Deze combinatie doet mij altijd een beetje denken aan de bolletjes van Ferrero Rocher, maar bij deze kan je zeggen dat je ze lekker zelf gemaakt hebt! 

Ingrediënten voor ± 6 bollen:

  • 80 g pindakaas
  • 3 el honing
  • 1 tl vanillesuiker
  • 2 rijstwafels (licht gezouten)
  • 120 g zwarte chocolade
  • Topping: zeezout

Bereidingswijze: 

  1. Meng in een middelgrote kom de pindakaas, honing en vanillesuiker tot een gladde massa.
  2. Verkruimel de rijstwafels erdoor en meng. Het mengsel moet plakkerig zijn.
  3. Vorm een bol met het rijstwafelmengsel (gebruik hiervoor ongeveer 2 el rijstwafelmengsel per bol).
  4. Smelt in een aparte kom de zwarte chocolade.
  5. Dompel elke rijstwafelbol onder in de chocolade en rol tot ze goed bedekt zijn.
  6. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met een klein beetje zeezout.
  7. Zet in de koelkast, voor ongeveer 30-40 minuten, tot de chocolade hard is geworden.

Smakelijk! 

Ana Lía