Rijstschotel met tomatensaus en feta
14-01-2018
Dit snelle gerechtje is gemaakt voor 2 personen, pas dus zelf de hoeveelheden aan. Smakelijk!
Ingrediënten:
- 120g volwaardige rijst
- 3 wortelen
- 1 paprika
- 1 ui
- 4 verse tomaten
- Italiaanse kruiden, peper en zout
- 80g feta
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze:
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de helft van de ui fijn en de andere helft grof. Snijd de paprika en wortelen fijn. Snijd de tomaten grof.
- Stoof de grof gesneden ui aan in wat olijfolie en voeg hierbij de tomaten, italiaanse kruiden, peper en zout.
- Mix tot een gladde saus.
- Kook de wortelen gaar. Stoof ze aan in de andere eetlepel olijfolie samen met de paprika.
- Wanneer de groenten gaar zijn, voeg je hierbij de rijst en de saus toe.
- Snijd de feta in blokjes.
- Verdeel de rijstschotel en werk af met wat fetablokjes.