Quiche met pompoen en zure room
We hebben weer een nieuw receptjes online staan, deze keer hebben we gekozen om een quiche te maken. Toen we aan het denken waren welke groenten we hierin konden verwerken, dan is pompoen wel ideaal. Op dit moment op en top in het seizoen. Naast het receptje, kan je er terug een filmpje van vinden om het thuis na te maken. Ook leer je hier hoe je zelf een volkoren quiche bodem kan maken. Hierdoor vult de quiche nog een pak meer.
VOLKOREN QUICHE:
INGREDIËNTEN
- 800g volkoren bloem
- 500ml lauw water
- 50ml olijfolie
- 50g verse gist
- 20g zout
BEREIDINGSWIJZE:
Breek de verse gist in het lauwe water. Doe de bloem in een pot en maak hierin een kuiltje, giet de opgeloste gist hierin. Voeg het zout en de olijfolie toe en begin te kneden. Zorg ervoor dat het deeg niet te nat en elastisch wordt. Laat het deeg 20 min rijzen op kamertemperatuur. Rol het deeg uit en kneed gedurende 5 min. Voeg eventueel wat bloem toe aan het deeg indien deze te nat is. Laat het deeg voor een tweede keer rijzen, ongeveer 1u op kamertemperatuur. Rol het deeg nadien uit tot de gewenst vorm en gebruik deze als bodem voor de pizza of quiche.
Quiche met pompoen en zure room
INGREDIËNTEN:
- ½ butternut/pompoen
- 3 eieren
- 300 g zure room
- Komijn
BEREIDINGSWIJZE:
Breek de eieren en roer ze. Voeg daarbij de pompoen en de zure room toe. Meng tot alles goed verdeeld is. Vul de volkorenbodem met het mengsel. Laat 30 minuten bakken op 180°C.