Pompoenrisotto
15-11-2019
Pompoenrisotto
Ingrediënten (4 personen)
- 800g pompoen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ajuin
- 200g zilvervliesrijst
- 1l groentebouillon
- 100g feta
- Salie
- 1 handje pompoenpitten
Bereidingswijze:
- Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes.
- Leg de pompoen op een met bakpapier bedekte bakplaat en sprenkel hierover 1 eetlepel olie.
- Kruid de pompoen met peper, zout en salie.
- Bak de pompoen gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Snipper de ajuin.
- Doe 1 eetlepel olijfolie in een kom en bak de ajuin totdat deze glazig is.
- Voeg de rijst toe en bak deze gedurende 1 minuut mee.
- Blus het geheel met de groentebouillon en laat het geheel rustig gaar koken.
- Als de rijst gaar is voeg de pompoen toe en meng alles goed onder elkaar.
- Verkruimel de feta erboven en roer deze er lichtjes door.
- Werk eventueel af met nog wat vers gesnipperde salie.
Smakelijk!
Lotte