Pompoencurry
Komend weekend is het uur wissel, het winteruur komt er weer aan. Ik vind dit altijd een extra stap richting de winter: lang donker, koudere dagen. Daarom vond ik het een goed idee om een winterse, warme pompoencurry te maken. We zijn ook eind oktober, wat ons bijkomend in de pompoensfeer brengt door Halloween, ideaal om dus om een gerechtje met pompoen te maken!
Dit is bovendien een eenpansgerecht dat snel en gemakkelijk klaar is. Ik heb ervoor gekozen om hem deze keer vegetarisch te maken, omdat het donderdag veggiedag is vandaag. Wil je toch liever met vlees? Dan kan je gerust wat kip toevoegen! Wil je een extra eiwitbron toevoegen, kan je zeker ook kikkererwten gebruiken.
Om deze pompoencurry te maken, heb ik butternut, broccoli, kokosmelk, kerriepoeder, tomatenpuree, peper en zout gebruikt.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 g pompoen (butternut)
- 1 broccoli
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 2 el kerriepoeder
- 1 grote el tomatenpuree
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Snijd de pompoen in blokjes. Snijd de broccoli in roosjes.
- Doe de pompoen, broccoli, kerriepoeder en tomatenpuree in een pot met een beetje olijfolie. Bak een paar minuten.
- Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat 20 minuten sudderen, tot de broccoli en pompoen zacht zijn.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer met rijst.
Smakelijk!
Ana Lía