Pompoencurry
02-11-2018
Als het wat kouder wordt, dan heb ik zin in een stoofpotje. Omdat ik nog steeds in de pompoensfeer ben, wou ik dan natuurlijk ook iets lekkers maken met de pompoen. Dus heb ik gekozen om een pompoencurry te maken. Ik vind de smaak van curry heerlijk bij pompoen en ook vind ik het super om er een stomend potje uit te scheppen. Voor mij is dit echte comfort food op een herfstavond.
INGREDIËNTEN:
- 1kg pompoen
- 1 eetlepel mosterdzaadjes
- 2 ajuinen
- 2cm gember
- 1 teen look
- 1 eetlepel currypoeder
- 1 koffielepel kurkuma
- 1 koffielepel komijnpoeder
- 1 chilipeper
- 2 tomaten
- 500ml kokosmelk
- 100ml groentebouillon
- 2 eetlepels olie
Afwerken:
- 1 limoen
- 1 koriander
- Zilvervliesrijst
- 3 lente-uitjes
- Groentebouillon
- 100g cashewnoten
BEREIDINGSWIJZE:
- Snipper de ajuinen en de look en snijd de tomaten in kleine blokjes. Schil de gember en rasp deze. Snijd de chilipeper in 2 en verwijder de zaadjes. Snijd de peper in kleine stukjes.
- Schil de pompoen en snijd deze in hapklare blokken.
- Doe de olie in een kom en fruit hierin de ajuin en de look. Voeg nadien de geraspte gember toe en ook de kruiden. Bak gedurende 1 minuut en voeg dan de tomaat en de pompoen toe en stoof het geheel gedurende 5 minuten aan.
- Blus het geheel met de groentebouillon en de kokosmelk. Breng het geheel aan de kook en laat rustig pruttelen totdat de pompoen gaar is.
- Ondertussen koken we water om de zilvervliesrijst gaar te koken in groentebouillon.
- Snijd de lente-uitjes in schuine schijfjes. Als de rijst gaar is, giet deze af en meng de lente-uitjes er onder.
- Snipper de koriander en snijd de limoen in partjes.
- Hak de cashewnoten fijn.
- Doe de pompoencurry in aparte kommetjes en werk af met de cashewnoten en de koriander. Serveer met de zilvervliesrijst en enkele partjes limoen.