Pita met kikkererwtensalade
Soms breng ik eens volkoren pitabroodjes mee van de winkel welke ik in de voorraadkast bewaar tot ik eens zin heb of de ingrediënten in huis heb voor een zelfgemaakte pita te maken. Dit receptje lijkt allesbehalve op de originele "pita met looksaus" maar is zeker niet minder lekker en wel gezonder!
De vulling voor de pita lijkt met zijn olijven en feta op een griekse salade en zit boordevol groenten. De dressing die ik gebruikte was een simpele hummus uit de winkel (heb je iets meer tijd dan kan je die evengoed zelf maken) aangelengd met water. Heb je liever een dikkere dressing? Voeg dan iets minder water toe aan de hummus.
Dit lunchgerechtje kan je perfect foodpreppen de dag voordien. De bereiding van de salade neemt niet meer dan 10 minuten in beslag dus kan perfect op de menu staan tijdens een drukke week. Hieronder kan je de richtlijnen terugvinden voor het receptje:
Pita met kikkererwtensalade
Ingrediënten (2 personen):
- Pitabroodjes (volkoren)
- 200g kikkererwten
- 30g feta
- 10 groene olijven
- 1/2e avocado
- 1 zoete puntpaprika
- 1 handvol rucola
- 1/2e komkommer
- 1 lente-ui
- 1 eetlepel hummus naar keuze
- 1 eetlepel water
- Peper en zout (en eventueel verse kruiden zoals basilicum, munt, peterselie)
Bereidingswijze:
- Snijdt de feta, avocado, komkommer, olijven, lente-ui en paprika in kleine blokjes.
- Giet de kikkererwten af in een zeef, spoel met koud water en laat even uitlekken.
- Voeg vervolgens alle ingrediënten samen in een grote kom. Meng de hummus met het water in een potje en giet over de salade. Werk af met een snuifje peper en zout en eventueel de verse kruiden.
- Rooster de pitabroodjes in de oven of in de broodrooster en vul ze met de verse salade.