Pasta met paprikasaus en tofu
Het is donderdag en dit betekent dat het bij ons veggiedag is. Aangezien de winter op komst is betekent dat koude en donkere dagen. Ook mogen we minder sociale contacten hebben, wat deze hele periode minder leuk maakt. Dus besloot ik om een vegetarisch comfort gerechtje te maken.
Ik koos ervoor om pasta te maken met een saus gemaakt van paprika en tomaten. Het is een eenvoudig receptje waarbij het meeste werk in het snijden van de groenten zit. Daarna is de klus al bijna geklaard.
Als vleesvervanger koos ik voor tofu. Je kan heel erg variëren bij het kiezen van een volwaardige vleesvervanger. Denk maar aan seitan, tempeh, quorn,... Dit is afhankelijk van wat jij zelf graag eet.
Pasta met paprikasaus en tofu
Ingrediënten (Voor 4 personen)
- 300g volkoren pasta
- 2 uien
- 4 tomaten
- 2 gele paprika's
- 2 rode paprika's
- 2 groene paprika's
- 4 el vloeibare margarine
- 2 el tomatenpuree
- Paprikapoeder
- 400g tofu
- 8 takjes basilicum
- 4 el parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
- Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de ui, de paprika's en de tomaten schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika's en tomaten in blokjes.
- Fruit de ui zacht in de helft van de margarine. Bak de tomatenpuree even mee.
- Voeg de blokjes paprika en tomaat met peper, wat paprikapoeder en een scheutje water toe en smoor de groenten in 10 minuten gaar.
- Dep de tofu goed droog. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met paprikapoeder. Bak de tofu in de rest van de margarine bruin.
- Pureer de groenten met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Warm de saus weer door en maak hem op smaak met kleingesneden basilicum.
- Meng de saus en de tofu door de macaroni en strooi er aan tafel de kaas over.
Laat het smaken!
Amélie