Pasta met kippengehaktballetjes

21-02-2022

Vandaag had ik nog eens zin in pasta! Pasta is echt my all time favorite. Ik zou elke dag pasta kunnen eten. ⁠

Ik koos ervoor om een pasta met spinazie en gehaktballetjes te maken omdat dit redelijk snel klaar te maken is. Ik koos⁠ voor kippengehakt om mijn balletjes te maken.

Ik werkte de pasta af met een vers gemaakte tomatensaus. Nog wat kruiden met peper en zout en mijn heerlijke pasta was klaar! ⁠ 

Bereidingswijze:

  1. Pers het teentje knoflook en meng met het gehakt en het ei. Rol er balletjes van. Beboter een vuurvaste ovenschaal.

  2. Snipper voor de tomatensaus de sjalot fijn. Stoof ze aan in een scheutje olijfolie, voeg de tomatenblokjes en -puree toe, roer om en laat even verder stoven. Blus met rode wijn en voeg de oregano toe. Laat 15 minuten inkoken.

  3. Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen de gehaktballetjes goudbruin. Verwarm de ovengrill voor.

  4. Stoof de spinazie een paar minuten in 2 eetlepels hete olijfolie en kruid met peper en zout. Schep de spinazie in de ovenschaal, lepel er tomatensaus over, leg er de gehaktballetjes bovenop. Breek er de mozzarella in stukjes over. Zet 5 minuten onder de grill.

  5. Giet de pasta af, meng er de gehakte peterselie, 1 eetlepel olijfolie en wat peper en zout door. Serveer met de gegratineerde gehaktballetjes.

Smakelijk! 

Amélie 


Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 600g gehakt 
  • 1 ei 
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 400g (blik) tomatenblokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 100ml rode wijn
  • 1kl gedroogde oregano
  • olijfolie
  • 400g jonge spinazie
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 el bladpeterselie (gehakt)
  • 400g spaghetti
  • olijfolie
  • boter