Pasta met gegrilde paprika & feta

23-02-2023

Zelf hou ik zeer veel van alle soorten pasta's, ik zou er elke dag kunnen eten. Deze met gegrilde paprika en feta is echt niet normaal lekker en daarmee ook één van mijn favorieten! Heel makkelijk om te maken, weinig ingrediënten en bovendien budget-proof

Je kan aan dit gerecht gerust nog extra groenten toevoegen, zoals courgette, om het nóg gezonder te maken. Ik kies zelf altijd voor volkoren pasta omdat deze namelijk meer vezels bevat en bijkomend meer verzadigend is. Ideaal dus voor binnen een gezond voedingspatroon!

En het houdt nog niet op, je kan dit gerecht ook glutenvrij of vegan maken. Geen reden meer om deze heerlijke pasta niet uit te testen, tóch? 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 g (glutenvrije) volkoren pasta
  • 2 rode punt paprika's
  • 65 g feta (optie: vegan feta) 
  • 2 el olijfolie 
  • 2 tl chilivlokken
  • 1 citroen (sap) 
  • Peper & zout 
  • Klein kopje pasta water
  • Toppings: verse basilicum en extra feta

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden. 
  2. Smeer de paprika's in met olijfolie en grill in de oven voor 30 minuten. 
  3. Kook ondertussen de pasta.
  4. Verwijder de zaadlijsten van de gegrilde paprika's.
  5. Doe de paprika's in een blender samen met de feta, olijfolie, chili vlokjes, citroensap, peper, zout en een klein kopje pasta water. Blend tot een egale saus. 
  6. Voeg de saus en de pasta samen en serveer met verse basilicum en feta.

Smakelijk!

Ana Lía