Pappardelle met champignons
Het weer is aan het veranderen, daarom vind ik dat het tijd is voor gezellige en warme gerechten voor in de winter. Vandaag heb ik een heerlijk pastagerechtje voor jou klaarstaan waar je zeker dol op zult zijn!
Ik heb ervoor gekozen om een pasta te maken in een sausje met champignons, room en parmezaan. Als ik een pastagerecht maak, varieer ik graag met verschillende soorten pasta. Vandaag heb ik gekozen voor pappardelle. Dit is een verse pastasoort met lange brede linten pasta.
Voor de champignons heb ik twee soorten gebruikt, namelijk kastanje en witte champignons. De pasta wordt verder op smaak gebracht met een sjalot, look, bladpeterselie, peper en zout. Deze die ik gemaakt heb is een vegetarische versie, maar je kan er gerust wat blokjes kip aan toevoegen!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 g champignons
- 200 g pasta (papperdelle)
- 1 sjalot
- 2 teentjes look
- 30 g boter
- 30 g parmezaan
- 100 ml room
- Platte bladpeterselie
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verhit wat olijfolie in een pan. Voeg de sjalot toe en bak tot ze zacht zijn.
- Voeg de look toe, meng en laat meebakken voor 1-2 minuten.
- Voeg de boter toe en laat smelten.
- Voeg de champignons toe, breng op smaak met peper en zout en kook tot ze zacht zijn.
- Giet de room erbij en kook op middelhoog vuur gedurende 4-5 minuten tot het dik is.
- Meng de parmezaanse kaas en peterselie erdoor.
- Voeg de gekookte pasta toe en roer. Voeg indien gewenst gebakken kippenblokjes toe.
- Serveer met nog wat parmezaanse kaas en peterselie.
Smakelijk!
Ana Lía