Overnight oatmeal

31-08-2016

Ben je iemand die geen tijd heeft om te ontbijten of die gewoon in het algemeen weinig tijd heeft? Dan is dit het ideale receptje voor jou. 's ochtends hoef je enkel je kommetje (of glas, kwestie van presentatie) uit de koelkast te nemen en dan kan je ervoor kiezen met wat je hem afwerkt. Een heerlijk ontbijtje en het kost je echt geen moeite.

INGREDIËNTEN 

  • 40g havermout
  • 1 eetlepel rozijnen (of ander gedroogd fruit
  • 180ml melk (ik gebruik halfvolle melk, zelf heb ik liever een dikke havermoutpap, dus gebruik gerust meer als je liever een dunnere pap hebt).
  • Een snuifje kaneel (als je dit wenst)

BEREIDINGSWIJZE:

Het is zeer simpel, we doen alle ingrediënten in een tas, kommetje of glas en mengen het goed onder elkaar. Nadien zetten we het in de koelkast en laten we het een nachtje rusten. Heb je ander gedroogd fruit dan rozijnen gekozen? Dan kan het zijn dat je deze nog in kleine stukjes moet snijden. Als je bijvoorbeeld kiest voor gedroogde abrikozen. De volgende dag staat ons ontbijt klaar en moeten we het enkel nog afwerken zoals we zelf willen, hier zijn enkele voorbeelden van wat ik er bij doe:

  • 1 eetlepel kokosschilfers
  • 2 verkruimelde volkoren speculooskoekjes
  • 1 eetlepel gemengde noten
  • 1 stuk fruit (gesneden)
  • Heb ik 's ochtends echt geen tijd om de havermout af te werken? Dan voeg ik de avond ervoor al een hand diepvriesfruit aan toe. Dit ontdooit terwijl de havermout weekt.

Dit zijn natuurlijk maar enkele voorbeeldjes, maar alvast een leuk en simpel ontbijtidee. Ik ga het nu al klaarmaken voor morgen zodat ik ervan kan smullen. Heb je nog ideetjes hoe je de havermout gezond op smaak kan brengen? Laat het dan zeker weten.