Orzo met rode pesto en kip

12-02-2024

Zoals je ondertussen waarschijnlijk al door zal hebben, maak ik zeer graag eenpansgerechten. Dit gerechtje is een van mijn favorieten. De combinatie van orzo, met kip en rode pesto en veel groenten is ideaal voor mij als avondmaal. Dit gerecht is daardoor ook een eiwitrijke maaltijd.

Eiwitten zijn de bouwstenen van ons lichaam en daarom ook belangrijk binnen een evenwichtig voedingspatroon. Bovendien zorgen eiwitten ook voor een voldoende verzadigend gevoel. Dit kan ervoor zorgen dat je tijdens een maaltijd voldoende gevuld wordt en zo ook minder kans hebt op overeten.

Welke ingrediënten heb je allemaal nodig om dit eenpansgerecht te maken? Kip, rode ui, look, paprika's, courgette, rode pesto, orzo, kippenbouillon, Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden.

Je kan er ook voor kiezen om de rode pesto zelf te maken. Er staat hiervan trouwens ook een receptje van op onze blog! 

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 350 g kipfilet in reepjes
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • 3 paprika's (kleur naar keuze)
  • 1 courgette
  • 70 g rode pesto (zelfgemaakt of uit een potje)
  • 220 g orzo
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 400 ml gekookt water
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • Optioneel: pijnboompitten, extra kaas, verse basilicum

Bereidingswijze: 

  1. Snijd alle groenten in kleine stukjes.
  2. Marineer de kip met Italiaanse kruiden, peper en zout.
  3. Fruit de ui en look in wat olijfolie in een pan.
  4. Voeg daarna de kip toe. Bak de kip tot alle kanten wit zijn.
  5. Voeg vervolgens de gesneden paprika en courgette toe. Fruit de groenten mee tot ze zacht beginnen te worden.
  6. Voeg daarna de rode pesto toe.
  7. Doe er vervolgens de orzo bij. Verkruimel er de bouillon overheen en voeg het kokend water toe aan het geheel. Zorg dat alle orzo goed in de saus bedekt is, dan kan deze gaar worden.
  8. Wanneer de orzo gaar is, kan je nog de Parmezaanse kaas toevoegen.
  9. Verdeel het gerecht over de borden. Werk eventueel af met wat pijnboompitten, extra Parmezaan, verse basilicum en eventueel wat extra peper en zout.

Smakelijk! 

Ana Lía