Nasi goreng met ei
Vandaag heb ik ervoor gekozen om een vegetarisch gerechtje te delen met enkele zaken die ik zelf overheerlijk vind. Namelijk rijst, eitjes en zeer veel groenten. Dus het is een nasi goreng geworden met ei.
Ik heb gekozen voor volkoren rijst of zilvervliesrijst om het gerechtje mee te maken. Dit omdat volkoren rijst nog steeds het velletje bevat en hierdoor een pak meer vezels heeft dan witte rijst. Ik vind het ook lekker van smaak, zeker met alle kruiden die je bij de nasi goreng toevoegt.
Gebakken rijst of een nasi goreng, dat betekent ook een hele hoop groenten. Ik heb gekozen voor een mengeling van verschillende groenten. Denk aan Chinese kool, soja scheuten, rode paprika en wortelen. Voor de smaak zijn het dan meer de kruiden zoals lente-uitjes en look, maar ook sojasaus, paprikapoeder, currypoeder en nog zoveel meer. Het is dus een hele belevenis voor je neus en mond. Want tijdens het koken ruikt het zo lekker dat je er eigenlijk onmiddellijk van wilt genieten.
Ik werk het gerechtje af met een spiegeleitje. Je kan natuurlijk kiezen om gebakken ei onder het recept te mengen. Maar ik vind het zo leuk en lekker om de dooier kapot te prikken op de rijst en dit dan samen op te eten. Het zorgt voor een smeuïge toets in je gerechtje en neemt mij onmiddellijk mee naar mijn kindertijd (ja al heel mijn leven ben ik verzot op eitjes).
Op zich is het niet zo'n moeilijk gerechtje om te maken en ik vind het ook een gerechtje die je toont hoe gemakkelijk ook eens vegetarisch kan koken. Hopelijk geniet je er ook van!
Nasi goreng met ei
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 150g volkoren rijst
- 1/2 Chinese kool
- 100g soja scheuten
- 1 rode paprika
- 2 wortelen
- 1 teentje look
- 3 lente-uitjes
- 1 handje cashewnoten
- 1 eetlepel gember
- 2 eieren
- 2 eetlepels sojasaus
- Kruiden: paprikapoeder, currypoeder, peper en zout
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Bereidingswijze:
- Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
- Snipper de look en rasp de gember.
- Was de paprika en snijd in blokjes.
- Schil de wortelen en snijd deze in reepjes.
- Was de Chinese kool en snijd deze ook in reepjes.
- Snijd de lente-uitjes in ringen.
- Hak de cashewnoten grof.
- Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de look, de gember en het wit van de lente-uitjes.
- Voeg de paprika en de wortelen toe en roerbak deze gedurende 3 minuten.
- Voeg de Chinese kool en de rijst toe en bak het geheel al roerend.
- Kruid het geheel naar eigen smaak en voeg ook de sojasaus toe.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en bak de eieren als een spiegelei.
- Doe de gebakken rijst in een kom en werk af met het spiegelei.
Smakelijk!
Lotte