Mangosorbet
Ondanks de zon zich vaak verstopt achter de wolken en de echte zomerse temperaturen nog op zich laten wachten, is het bij mij binnen in huis steeds heel warm. Ik nood aan een beetje verkoeling en zocht deze in een zelfgemaakte mangosorbet.
Heel eenvoudig te maken met weinig ingrediënten. Ik maakte deze met eiwit en yoghurt. Het eiwit zorgt ervoor dat er minder ijskristallen gevormd worden. Dit zorgt voor een aangename textuur om te eten. Uiteraard maak ik hier gebruik van mango, maar je kan evengoed ander fruit gebruiken. Overigens gebruikt ik ook honing om het geheel nog een beetje te zoeten. Dit kan je evengoed met zoetstof doen.
Mangosorbet
Ingrediënten (voor 1 persoon):
200ml yoghurt naar keuze
5 gelatineblaadjes
200g (diepvries) mango
1,5el honing
2 eiwitten
Verse munt
Bereidingswijze:
Week de gelatine zoals op de verpakking weergegeven.
Snij de mango en mix deze fijn.
Klop de yoghurt luchtig op samen met de gemixte mango en de honing.
Klop de eiwitten op.
Smelt de gelatine in 1 eetlepel kokend water en roer dit door het yoghurt-mangomengsel. Spatel er voorzichtig het opgeklopt eiwit door.
Schep de mangomousse uit in kommetjes.
Laat de mangomousse een 4-tal uur opstijven in de koelkast.
Werk de mousse af met verse munt.
Wout