Mangomousse

06-06-2021

Kan jij weerstaan aan een romige, luchtige, luchtige, lichte en heerlijke tropische mousse? Ik niet. Dit komt omdat ik niet alleen van desserts hou, maar ook van mousse en van mango's.  Deze smelt-in-de-mondmousse is dus voor mij een match made in heaven.

Deze mangomousse is luchtig, fruitig en heeft een romige textuur. Het zit zo vol met verfrissend zoete mango-smaken en lichte en smeltende texturen. Kortom een ideaal dessertje voor tijdens de zomer. 

Deze mangomousse is gemaakt op basis van yoghurt, opgeklopt eiwit en uiteraard mango. Er wordt geen room of suiker aan het mengsel toegevoegd waardoor het een gezondere variant is.⁠ Je kan ook de mango vervangen door ander fruit. De basis van een mousse is namelijk steeds dezelfde. Je kan de yoghurt gerust ook vervangen door kwark of platte kaas. 

Afwerken kan met wat extra vers fruit en munt voor een frisse toets. 

Mangomousse

Ingrediënten (voor 6 stuks):

  • 300ml yoghurt naar keuze
  • 5g gelatineblaadjes
  • 200g (diepvries) mango
  • 2 el honing
  • 1 eiwitten
  • Verse munt

Bereidingswijze:

  1. Week de gelatine zoals op de verpakking weergegeven.

  2. Snij de mango en mix deze fijn.

  3. Klop de yoghurt luchtig op samen met de gemixte mango en de honing.

  4. Klop de eiwitten op.

  5. Smelt de gelatine in 1 eetlepel kokend water en roer dit door het yoghurt-mangomengsel. Spatel er voorzichtig het opgeklopt eiwit door.

  6. Schep de mangomousse uit in kommetjes.

  7. Laat de mangomousse een 4-tal uur opstijven in de koelkast.

  8. Werk de mousse af met verse munt. 

Smakelijk!

Wout

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?