Mango hummus

12-05-2023

I love hummus! Daarom had ik vandaag nog eens zin om een hummus te maken. We hebben reeds enkele recepten met jullie gedeeld, zoals hummus van rode bieten, zongedroogde tomaten, paprika en de klassieke hummus.

Voor deze keer heb ik ervoor gekozen een hummus te maken op basis van mango. De mango geeft een frisse toets aan de hummus en is daarom ideaal voor tijdens de zomerdagen. Hummus wordt gemaakt op basis van kikkererwten, en deze zitten vol met vezels en eiwitten. Hierdoor geven ze een voldaan gevoel. 

Ingrediënten voor 500 g hummus: 

  • 500 g kikkererwten in eigen nat
  • 80 g tahin (sesampasta)
  • Vruchtvlees van 1 mango, in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje look
  • 1 citroen (sap)
  • Tabasco, naar smaak
  • Zeezout, naar smaak
  • Kerriepoeder (optioneel)

Bereidingswijze: 

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op.
  2. Doe de kikkererwten, de tahin, blokjes mango, olijfolie, fijngesneden knoflook, citroensap, tabasco en zeezout in een keukenmachine of blender met wat uitlekvocht van de kikkererwten.
  3. Mix tot een grove puree.
  4. Als de hummus te droog is, kan je er nog extra uitlekvocht van de kikkererwten aan toevoegen.
  5. Serveer met crackers of in een slaatje.

Smakelijk! 

Ana Lía