Maaltijdsoep met tofu
14-01-2019
Na de feestdagen hebben we het wel even gehad met zware en vette maaltijden. We willen met nieuwe, goeie moed aan onze voornemens beginnen en misschien kun je hier nog wel wat inspiratie voor gebruiken. Daarom hebben we voor jou dit gerechtje samengesteld.
Er is niets zo hartverwarmend als een hete kom soep in de winter. Daarnaast biedt soep ook heel wat voordelen:
- Je kunt er creatief mee omspringen. Door zoals in deze maaltijdsoep verschillende ingrediënten waaronder kruiden en specerijen toe te voegen wordt je soep nooit saai!
- Het is een makkelijke manier om extra groenten te eten. Kook je soep niet langer dan nodig. Zo krijg je zeker je portie vitaminen, mineralen en voedingsvezels binnen.
- Soep leent zich ook perfect tot het verwerken van restjes. Je kunt verschillende soorten groenten combineren. Bijna elke groente kan je tot soep verwerken.
- Het is snel klaar en simpel om te maken. En je heb slechts 1 kookpot nodig!
- Vries porties in om mee te nemen naar het werk of om snel te ontdooien na een drukke dag. Zo heb je altijd een portie groenten bij de hand.
Ingrediënten (voor 3 porties)
- 75 g witte ajuin
- 100 g groene selder
- 100 g wortel
- 100 g bruine champignons
- 3 el olijfolie
- 1 l groentebouillon
- 100 g ongekookte boekweitnoedels
- organo
- tijm
- 1 el maïzena
- 125 ml halfvolle melk
- 1 el Dijon mosterd
- 300 g tofu
- peper en zout
- kurkuma
Bereidingswijze
- Stoof de fijngesneden ajuin gedurende een paar minuten aan in olijfolie.
- Voeg daarna de gesneden stukken selder, wortel en champignons toe.
- Meng met de oregano en de tijm. Laat al roerend een paar minuten mee stoven.
- Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet daarna het vuur lager en laat gedurende 15 min verder sudderen.
- Klop ondertussen de maïzena los in de melk tot er geen klonters meer zijn. Voeg hieraan ook de mosterd toe.
- Roer het melkmengsel onder de rest van de soep. Warm nog even verder op tot de gewenste dikte.
- Snij de tofu in blokjes en voeg ze samen met de boekweitnoedels toe aan de soep. Laat nog een 4-tal minuten opwarmen.
- Kruid naar smaak verder af met peper, zout en kurkuma.