Lunchtaartje met tomaten en courgette
Gisterenavond had ik, Chiara, niet veel tijd en besloot daarom om te kiezen voor een quiche als avondmaal. Dit is een ideaal gerecht wanneer je niet veel tijd hebt, maar toch gezond wil eten.
Bladerdeeg bevat weinig voedzame voedingsstoffen en veel calorieën
Het voordeel is dat je er eindeloos mee kan variëren door er verschillende ingrediënten aan toe te voegen. Zo kan je er ook echt een seizoensgebonden gerecht van maken. Denk maar aan deze periode van het jaar: de herfst. Zo kan je een quiche maken met pompoen of rode biet, feta en walnoten. Ik maakte deze keer één met een vulling van tomaten en courgette. Dit omdat ik nog restjes over had in mijn koelkast. Aangezien bladerdeeg weinig voedzame voedingsstoffen bevat en veel calorieën heb ik de bodem gemaakt met volkoren brood.
Win-win situatie: doordat ik gisteren nog een aantal stukken over had, kon ik er deze middag nog van genieten.
Lunchtaartje met tomaten en courgette
Ingrediënten
- 5 sneden volkoren toast brood (afhankelijk grootte taartvorm)
- Olijfolie
- 3 eieren
- Snuifje peper en zout
- Sap van 1/2 citroen
- 200 g light smeerkaas
- 15 kersttomaten
- 1 courgette
- rucola
- Pijnboompitten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Steek uit het volkoren brood grote cirkels met een vorm. Rol deze vervolgens plat met een deegrol.
- Besmeer de onderkant van het brood met olijfolie.
- Leg het brood in een taartvorm en druk aan zodat je brood de bodem van de vorm bedekt.
- Neem een kom en klop de eieren los.
- Kruid af met peper, zout en het sap van citroen.
- Doe bij het eimengsel de smeerkaas en klop goed onder elkaar.
- Snijd de tomaten en courgette in fijne stukken en leg deze in de broodvorm.
- Doe het eimengsel over de groenten.
- Zet de quiche +/- 20 min in de oven.
- Neem de taartjes uit de vorm en laat afkoelen.
- Werk af met rucola en pijnboompitten.
- Serveer.