Linzensalade

04-03-2019

Je kent het wel het is 12h, tijd voor de lunch, maar je hebt geen zin om opnieuw boterhammen te eten. Een salade is leuk om variatie te brengen in je lunchpauze. Ik heb gekozen voor een linzensalade met rode bietjes, zongedroogde tomaten en feta. 

Je kunt deze salade perfect combineren met een toast of op een koude dag met een kommetje warme aardpeer pastinaaksoep. Ze vullen de salade aan met koolhydraten tot een volwaardige lunch zodat je na de lunchpauze energie genoeg hebt om door te werken.  

Linzensalade

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 120 g gekookte linzen

  • 75 g veldsla

  • 2 rode bieten

  • 2 eetlepels zongedroogde tomaten

  • 1 kleine rode ui

  • olijfolie

  • peper zout

  • 100 g feta

Bereidingswijze:

  1. Spoel de linzen en kook ze gaar in water.
  2. Doe de veldsla in een grote kom.
  3. Snijd de rode bietjes in hapklare stukjes en doe ze ook in de kom.
  4. Neem enkele zongedroogde tomaten en laat ze uitlekken, hak ze grof en voeg toe aan de salade.
  5. Snijd de rode uit in fijne halve ringen en voeg ze toe.
  6. Doe een scheutje olijfolie over de salade.
  7. Kruid met peper en zout.
  8. Giet de linzen af, koel ze af met koud stromend water en voeg ze toe aan de salade.
  9. Brokkel de feta over de salade.

SMAKELIJK, Emma (stagiaire)