Kruidige zoete aardappel met guacamole
Klaar om het weekend goed in te zetten? Met dit heerlijk hapje zal dit geen probleem zijn. Dit hapje is super snel te maken en is een echte aanrader voor al je feestjes. Je kan het kruidenmengsel naar eigen smaak wat aanpassen. Bovendien kan je de guacamole zelf maken of je kan deze ook kopen in de winkel. Ik gebruik bij voorkeur zelfgemaakte guacamole.
Kruidige zoete aardappel met guacamole
Ingrediënten:
1 kleine zoete aardappel
1 eetlepel olijfolie
peper
snuifje zout
1 koffielepel paprikapoeder
snuifje cayennepeper
guacamole
zure room
enkele kerstomaatjes
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C
Spoel de zoete aardappelen zodat al het vuil van de schil is.
Snijd de zoete aardappelen in dunne schijfjes en doe deze in een kom.
Voeg de olie, peper, zout, het paprikapoeder en het cayennepeper toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar.
Verdeel de zoete aardappelschijfjes op een bakplaat bedekt met bakpapier.
Bak deze gedurende ongeveer 20 minuten in de oven.
Laat de zoete aardappelschijfjes afkoelen.
Beleg de zoete aardappelschijfjes eerst met guacamole en daarna met een beetje zure room en werk af met een schijfje kerstomaat.
Wout