Kruidige cottage cheese dip
Deze hartige cottage cheese dip wordt gemaakt met verse kruiden, zoals bieslook en peterselie. Het is snel, makkelijk, gezond en perfect om te serveren met groenten of crackers. Cottage cheese zit namelijk boordevol eiwitten en is laag aan calorieën. Daarnaast is cottage cheese ook een bron van vitaminen en mineralen, zoals calcium, magnesium, vitamine B12, vitamine A en selenium.
Deze dip is perfect om te serveren met rauwe groenten (zoals komkommer, wortels, paprika, selder of kerstomaten), crackers en kan zelfs als spread gebruikt worden.
Je kan er van genieten als een gezond aperitief idee bij je volgende bijeenkomst, of bewaar het een week in de koelkast om als tussendoortje op te eten.
Ingrediënten:
- 1 potje cottage cheese
- Verse bieslook
- Verse peterselie
- 1/2 citroen
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- 1/4 tl gedroogde dille
- Zwarte peper
Bereidingswijze:
- Voeg alle ingrediënten toe in een blender. Mix tot een gladde massa. Voel je vrij om de hoeveelheden aan te passen naar de gewenste smaak.
- Serveer in een kleine kom naast groenten en/of crackers.
Smakelijk!
Ana Lía