Komkommer-tonijn snack

23-09-2023

Het klinkt misschien zeer eenvoudig, maar deze komkommer gevuld met wat tonijn op smaak gebracht met mosterd, yoghurt en kruiden, is ideaal als tussendoortje. Het klinkt misschien wat droog, maar wacht maar tot je deze eens zelf geprobeerd hebt!

In de praktijk krijg ik vaak de vraag naar creatieve tussendoortjes. Daarom ga ik vaak zelf op zoek naar nieuwe ideetjes als tussendoortje. Onlangs kwam ik dit tegen, heb ik het eens geprobeerd en geproefd, en vond ik het zeker de moeite waard om met jou te delen.

Deze snack is gemaakt van komkommer, tonijn, een beetje mosterd, yoghurt natuur, citroensap en peper en zout. Optioneel kan je er ook wat rode ajuin bij doen, maar persoonlijk vind ik rode ajuin straf smaken, en om het dan als tussendoortje te eten zou ik de rest van de dag ajuin smaken in mijn mond, oeps! Vandaar dat ik dit achterwege heb gelaten, maar je kan het dus gerust toevoegen als jij daar wel fan van bent! 

Ingrediënten: 

  • ½ komkommer
  • 1 blikje tonijn in eigen nat
  • ½ el mosterd
  • 3 el yoghurt natuur
  • Peper en zout
  • ½ citroen (sap)
  • Optioneel: rode ajuin

Bereidingswijze: 

  1. Snijd de komkommer doormidden in twee stukken.
  2. Neem een lepel om binnenste deel van de komkommer uit te snijden/leeg te lepelen.
  3. Meng alle andere ingrediënten door elkaar en vul er de halve komkommers mee.

Smakelijk! 

Ana Lía

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?