Kip tandoori op naanbrood

10-04-2023

Deze kip tandoori is echt een van mijn favoriete gerechten. Ik eet het graag op naanbrood met een beetje broccoli toegevoegd voor extra groentjes. Je kan het zeker ook op wraps eten of met rijst met een rauwkost slaatje ernaast.

Om dit lekkere recept te maken heb je weinig voorbereiding nodig. Je hoeft enkel alle ingrediënten te snijden, op smaak te brengen en samen te bakken en stoven in één pot. Het is dus ideaal voor een snel avondmaal als je eens wat minder tijd hebt! 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 naanbrood per persoon
  • 300 g kipfilet
  • ½ zakje kiptandoori kruiden (je kan zeker meer gebruiken, maar de kruiden zijn vrij sterk)
  • 300 g kerstomaten
  • 300 g broccoli
  • 2 lente-uien
  • Olijfolie

Bereidingswijze: 

  1. Snijd de broccoli in roosjes en de steel van de broccoli in plakjes. Kook de broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes. Voeg er de tandoori kruiden en wat olijfolie aan toe. Mix dit goed door elkaar.
  3. Halveer de kerstomaten en snijd de lente-uien in ringen.
  4. Bak de kip even op (dit hoeft nog niet helemaal gaar te zijn). Voeg de kerstomaten, de broccoli en de lente-uien toe. Laat dit geheel 10-15 minuten pruttelen met het deksel op de pot.
  5. Verwarm de naanbroden volgens de verpakking.
  6. Serveer de kip met groenten bovenop het naanbrood. Leg nog wat extra broccoli ernaast.
  7. Je kan hier eventueel knoflooksaus en siracha aan toevoegen voor de smaak.

Smakelijk! 

Ana Lía