Kip curry met een twist

16-06-2018

Wat eet jij vanavond? Ik heb gekozen om voor deze avond nog eens kip curry te maken. Dit wel met een kleine twist. Bekijk het dus snel om deze ovenschotel ook te kunnen maken. De ingrediënten zijn voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 400 g bloemkool
  • 120 g bruine rijst, ongekookt
  • 240 g kipfilet, onbereid
  • 2 eetlepel olijfolie
  • ½ mango
  • 150 ml amandelmelk, ongezoet
  • 1,5 eetlepels currypoeder
  • Enkele eetlepels bloem om in te dikken tot gewenste structuur (begin met 2 eetlepels)

Bereidingswijze

  • Neem een pot met een beetje water en breng aan de kook.
  • Reinig de bloemkool en kook tot het beetgaar is.
  • Neem nog een pan met water en breng aan de kook.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Verhit de olie in een pan en bak de kalkoen.
  • Snijd ondertussen de mango in kleine blokjes
  • Giet zowel de bloemkool als de rijst af.
  • Begin daarna aan de bereiding van de currysaus: neem een pan en voeg de melk samen met de currypoeder toe. Als de melk kookt kan je het gaan indikken met bloem.
  • Voeg alles samen en kruid af.
  • Serveer!
  • Tip: Indien je een vegetarisch alternatief wilt kan je de kipfilet vervangen door linzen. Je kan de kipfilet ook altijd vervangen door kalkoenfilet.